Pata Çeke Facebook Twitter LinkedIn

Pata racë Çeke e trashëguar


 • Pata Çeke
 • Patë Çeke me kreshtë
 • Identifikimi gjinor i patave
 • Pse të shtosh patën Çeke?
 • Mbarështimi i patave Çeke
 • Vezë duke u çelur për shitje
 • E shkruajtur nga
 • Hani patë për të shpëtuar patë!
 • 

  Pse të shtosh patën Çeke?

  Një lexues i vëmendshëm i këtyre faqeve do të pyes: pse duhet te shtojme dhe shpëtojme patat Çeke? Le të përmbledhim argumentet për dhe kundër, dhe pastaj ju do të gjeni se kultivimi i patës Çeke ka shume kuptim.

  Përmbledhje: Nëse jeni në kërkim të një race të përshtatshme patë për oborrin tuaj dhe e doni për të prodhuar mish për familjen tuaj me kosto minimale, pata Çeke është raca per ju.

  Për një familje me 4-6 persona, bibat nga 1-2 çifte të patave çeke do të jene te mjaftueshme për të siguruar mish të freskët pate për një vit (pervecse nëse doni pata te pjekura çdo ditë). Pata Çeke rritet ngadalë, dhe duhet një kohë relativisht e gjatë të rriten ne peshen e therjes. Nga ana tjetër, shumica e ushqimit të saj është marrë nga kullotja (i cili është falas), me ushqim minimal te shtuar gruri. Racat e tjera qe jane më të mëdha ose patat per skarë, ju duhet ti japesh ushqim shtese të blere (grure, miser, ushqim shpendësh te përzier me sojë) për të marrë sasine e mjaftueshem. Pra, kostoja totale e mbajtjes së patës Çeke eshte më e ulët, por rendimenti net i mishit eshte më i larte.

  Pata Çeke > Pse të shtosh patën Çeke?

  Copyright © Pata Çeke, 2006-2024. All rights reserved. Ndryshimet e fundit: 01. April 2024