Pata Çeke Facebook Twitter LinkedIn

Pata racë Çeke e trashëguar


 • Pata Çeke
 • Patë Çeke me kreshtë
 • Identifikimi gjinor i patave
 • Pse të shtosh patën Çeke?
 • Mbarështimi i patave Çeke
 • Vezë duke u çelur për shitje
 • E shkruajtur nga
 • Hani patë për të shpëtuar patë!
 • 

  Patë Çeke me kreshtë

  Patat me kreshtë janë të njohura nga epoka Homerike (shekulli i 8-7 pes). Jele në majë të kokës është e përcaktuar gjenetikisht. Duket sikur vizat e kafkës nuk janë të bashkuara plotësisht. Patat me kreshtë e shfaqen këtu dhe atje në popullesinë e patave çeke për shekuj me radhë. Në vitet 1970 dhe 1980 mbarështuesit Çeke vendosen të shtojne patë me kreshtë. Për këtë, ata krijuan një racë të veçantë, e cila është njohur në vitin 1988 si Pata Çeke me Kreshtë.

  Patë Çeke me kreshtë

  Tani ka 6 raca e njohura të patave me kreshtë ne gjithe botën: Pata Buff Amerikane, Pata Emporda, Pata Romane me Xhufke, Pata Normandy, Patat e Anglise Perendimore dhe Pata Çeke. Pata Emporda eshte e vetmja pate qe mabhet me kreshte, ndërkohë që të gjitha racat e tjera janë mbajtur me kreshtë ose pa shkreshte.

  Pata Çeke > Patë Çeke me kreshtë

  Copyright © Pata Çeke, 2006-2024. All rights reserved. Ndryshimet e fundit: 01. April 2024