Pata Çeke Facebook Twitter LinkedIn

Pata racë Çeke e trashëguar


 • Pata Çeke
 • Patë Çeke me kreshtë
 • Identifikimi gjinor i patave
 • Pse të shtosh patën Çeke?
 • Mbarështimi i patave Çeke
 • Vezë duke u çelur për shitje
 • E shkruajtur nga
 • Hani patë për të shpëtuar patë!
 • 

  Hani patë çeke për të shpëtuar patën Çeke!

  Çeket kanë edukuar patat çeke për një qëllim të vetëm - shërbimi (mish, mëlçi, patë yndyrë, pupla). Edhe pse kjo mund të tingëllojë e cuditshme, e vetmja mënyrë se si për të ruajtur këtë racë është që të përdoret përsëri.

  Trendet aktuale janë kalimi nga bujqësia në shkallë të gjerë intensive ne bujqësinë organike. Fermerët organike prodhojne ushqim me cilësi të lartë, pa pesticide qe demtojne shëndetin e njeriut. Fermat organike dhe klientët e tyre ofrojë një mundësi për të shpëtuar patë Çeke.

  Hani atë për të shpëtuar atë!

  Edhe ju mund të ndihmoni për të shpëtuar patën Çeke! Edhe në qoftë se ju jetoni në qytet dhe nuk mund të mbani pata, kontribni duke i ngrene patat. Në thertore tuaj pyesni nga vjen mishi. Për fat të keq, edhe në supermarketat çeke nuk mund të gjeni pata çeke te verteta. Edhe në qoftë se ata janë të shënuara si "patë Çeke", në fakt ajo është vetëm një patë skarë hibrid. Nëse doni të shijoni një patë te vërtetë Çeke, duhet të shkoni ne nje fshat çek dhe te bkeni nga fermerët organike lokale. Nëse kërkesa për patat e vërteta çekë rritet, ata mund të gëzojnë një te ardhme të ndritshme.

  Nëpër Evropë ka shumë ferma qe rrisin pata lokale qe jane në rrezik zhdukjeje për shkak të mungesës së interesit. Deri në fillim të shekullit të 20-të ato exsistonin në tufa me mijëra, por tani vetëm disa qindra kane mbetur. Nëse ju nuk mund të gjeni pata te vërteta çeke te kasapi juaj, kontrollo këtë faqe për të mësuar në lidhje me racat e tjera lokale të rrezikuara që kanë nevojë për vëmendjen tuaj.

  Pata Çeke > Hani patë për të shpëtuar patë!

  Copyright © Pata Çeke, 2006-2024. All rights reserved. Ndryshimet e fundit: 01. April 2024